Synes du også, at du går fra travlhed til travlhed uden pauser? Så bør du overveje, hvordan du kan skabe flere pusterum i din hverdag. Det er nemlig ikke sundt at arbejde hårdt uden at give sig selv tid til at lade op. Og der kan vi heldigvis hjælpe dig. Læs med her, og få inspiration til, hvordan du får slappet mere af i hverdagen!

Du er ikke den eneste, som har en travl hverdag. Masser af danskere føler sig pressede efter arbejde, og det har medført flere stressdiagnoser end nogensinde før. Derfor er det også blevet altafgørende, at du kan finde måder at stresse af på og komme ned i gear. Og her kan det være en stor hjælp at skabe et lille pusterum derhjemme.

Der er flere måder, du kan gøre det på, men hvis du mangler inspiration, er du endt det rigtige sted. I denne artikel gennemgår vi nogle gode forslag. Og så kan du se, hvad der tiltaler dig og selv afprøve det hjemme hos dig selv.

Find tid til intimitet, og mærk din krop

Sex og intimitet er gode måder at skabe et pusterum på. Her kan du nemlig fokusere 100 % på din krop, og hvordan den har det. Det er en god måde at komme ud af dit hoved på. Og det kan hjælpe dig med at afstresse og glemme alle dine pressede deadlines for en kort stund.

Der er flere måder, du kan gøre det. Du kan skabe en romantisk stemning for dig og din partner. Tænd en masse stearinlys i soveværelset, sæt kærlighedsmusik på, og læg jer sammen for at slappe af. Hvis du er single, kan du også gøre det bare for dig selv. Så kan du f.eks. bruge en af de mange sexdukker på markedet til at få afløb for frustrationerne i stedet.

Uanset hvad er det et godt greb at skabe et intimt rum. Det kan både være for dig alene eller sammen med en partner. Det vigtigste er, at du kommer ud af dit hoved og tænker på noget andet end det, som stresser dig.

Forkæl dig selv, og slap af derhjemme

Du kan også give dig i kast med andre former for selvforkælelse. Det er meget individuelt og forskelligt, hvad vi foretrækker, når vi forkæler os selv. Og derfor kan det også være, at du skal prøve flere ting, før du finder det, der passer til dig.

Her er nogle gode forslag:

  • Tænd for dit karbad, og lav en hjemmespa-dag med ansigtsmasker og æteriske olier.
  • Hav en filmaften på sofaen med din yndlingsfilm, popcorn og et stort glas sodavand.
  • Indkøb ingredienserne til din livret, og giv dig selv god tid til at pusle rundt i køkkenet.
  • Begynd på en ny, afslappende hobby, som f.eks. at strikke eller hækle foran fjernsynet.

Fokusér på det, du godt kan lide at lave

Når du skal finde en måde at skabe et pusterum, er det vigtigste, at det er noget, du kan lide. Det behøver ikke være noget avanceret eller tidskrævende. Det kan være så simpelt som at sætte din yndlingssang på cd-afspilleren og nyde musikken. Så længe det giver dig tid til at prioritere og fokusere på dig selv.