For nye mødre kan det være enormt grænseoverskridende at tage sit nyfødte barn med ud på tur. Igennem graviditeten har du sikkert drømt om at gå lange turer med baby i barnevognen og en kop varm kaffe latte i hånden. Men nu hvor du skal afsted, føles det hele som en uoverskuelig opgave. Du bliver pludselig i tvivl, om det overhovedet er sundt for din lille øjesten at forlade den sikre verden, i har skabt sammen i stuen. Men bare rolig det er det. Her fortæller vi om de forskellige muligheder, du har for at transportere din lille baby på jeres mange gåture.

Det praktiske valg, barnevognen.

De fleste forældre gør sig mange overvejelser, før de køber deres barnevogn, og med god grund. Det er nemlig én af de helt store poster i baby-budgettet. Når du er ude at se på barnevogn, er der nogle vigtige punkter, som du bør overveje før du køber. Det vigtigste er sikkerheden, hvis vognen let får overbalance, kan du være ude for, at det sker, mens dit barn ligger i den. Der skal også være sele, eller mulighed for at påmontere én, så du er sikker på, at dit barn bliver hvor du lagde det.

Det er også en god ide at undersøge, om den model du ønsker dig, er vandtæt og isoleret, om der er ryglæn til den lille, eller om det kan monteres, og om der er den opbevaringsplads under vognen som du har brug for. Det kan være til baby udstyr eller indkøbsposer.

Har du brug for en vogn, som du kan køre med i skoven, eller kommer du aldrig væk fra byens asfalt, det har stor betydning for, hvilken model du skal vælge, det samme gælder, hvis du bor i lejlighed, og skal bære vognen op og ned ad trapper hver dag.

Et sidste godt råd er at prøve barnevognen i butikken. Passer højden på styret, til dem der skal køre med den, eller kan det indstilles efter behov. I skal også prøve at slå vognen sammen, inden i køber den. Ofte vil ekspedienten være vildt god til det, og kunne slå vognen sammen i et snuptag, men det hjælper jo ikke dig, når du står og bakser med barnevognen, hver gang du skal have den i bilen.

Hav barnet tæt på dig

En anden måde at transportere dit barn er i en vikle. Med viklen har du barnet helt tæt på, da den lille bindes fast på din mave og bryst. Der er rigtigt mange forældre, der vælger at bære barnet i en vikle frem for at have det i en barnevogn. Der er mange fordele ved at bære sit barn i en vikle. Forskning viser, at børn der bæres, græder betydeligt mindre end andre børn, og at præmature børn der bæres i vikle, hurtigere tager på, og generelt udvikles hurtigere. Mange forældre er også glade for den frihed, viklen giver, når de kan give deres barn nærhed, men samtidig have hænderne fri til andre gøremål. At have sit barn i vikle er også en fordel, hvis du ofte tager busser, eller opholder dig andre steder, hvor der ikke er meget plads.  For med den lille på maven undgår du at bakse med at få barnevognen ind og ud af toge og busser.

Er du førstegangsmor, eller har du aldrig prøvet at bære i vikle før, er det en fordel at vælge en strækvikle. Strækviklen er lettere at montere og at binde sikkert, når du endnu ikke har så meget træning. Dog kan strækviklen kun bruges til barnet vejer omkring 7-10 kr. Derefter skal du overveje, om du har lyst til at fortsætte med at bære dit barn i vikle, og derfor købe en fastvikle, eller om du hellere vil investere i en klapvogn eller andet.

Det er dyrt at få børn

Med alt det udstyr der skal til, når du får en lille ny, kan det hurtigt blive dyrt. Derfor bruger mange mødre en del af deres barsel på at lede efter brugt baby udstyr på nettet. Rigtigt mange er også så heldige, at de kan arve udstyr af familie og venner. Det er dog sjældent, at i kan få alt hvad i behøver brugt, eller har lyst til at lægge jeres nyfødte i en brugt barnevogn eller vugge. Her kan det blive nødvendigt at låne nogle penge til at købe det nødvendige udstyr. Der findes mange forskellige former for lån, men det fornuftigste er, at lede efter de billige lån