Det moderne menneske bruger virkelig meget af sin arbejdstid på at side ned. Vi ved alle at, det er vigtigt med motion og sund kost, for at have en sund livsstil. Men det er præcis lige så vigtigt, hvad vi laver lang størstedelen af tiden. Hvis du sidder på en måde der er skadelig for dig, kan det have en rigtig dårlig effekt på dit helbred i det lange løb. Derfor er mange også klar over, at det er rigtig vigtigt at have en ergonomisk setup til dit arbejde. En ergonomisk stol er ikke nødvendigvis den stol der er mest behagelig – men i det lange løb vil det være den mest behageligt, fordi du ikke vil skabe uventede arbejdsskader for dig selv. Mange andre ting er dog også vigtigt for ergonomisk arbejde.

Forskellige elementer af et ergonomisk arbejde

Mange elementer er vigtige for at arbejde ergonomisk når man har stillesiddende arbejde. Her er nogle af de vigtigste:

  • Et hævesænke bord kan være en fantastisk opgradering til ethvert kontor. Nogle gange kan man have brug for at stå op, mens skrivebordsarbejdet kalder. Med et hævesænkebord, kan du justere dit bord i højden, til f.eks. at stå op mens du arbejder med computer eller papir. Dit arbejde bliver også bedre af, at du kan frigive energi og få aflastning i kroppen – både godt for din sundhed og for din arbejdsindsats.
  • En god stol er som sagt rigtig vigtig for en ergonomisk arbejdsplads. Med en god ergonomisk kontorstol sidder du både komfortabelt og sundt. Mange firmaer designer kontorstole præcis til dit individuelle behov, formet efter din krop og hvad du synes er vigtigst for dig og dit helbred.
  • Nogle vælger også at bruge en siddebold på jobbet i stedet for en kontorstol. Siddebolde er særligt gode for ryggen, fordi de støtter rygsøjlens naturlige form, ved ikke at aflaste med ryglæn. Din krop holdes hele tiden aktiv, og justerer automatisk sin balance efter bolden, hvilket skaber energi i hele kroppen, og aflaster dig på arbejdspladsen. Efter et stykke tid med siddebolden, vil du kunne mærke, at din rygsøjle er stærkere. Du kan også vælge at skifte mellem en kontorstol og en siddebold i løbet af arbejdsdagen.
  • Dit computer setup er også vigtigt. Sørg for at have en skærm, hvor du ikke skal læne dig alt for langt frem. Det kan skabe belastninger på ryggen. Sørg også for at have en ordentlig mus, så du ikke ender med at få musearm. Her kan du også bruge alternativer til en mus – der findes mange.

Vigtigheden af ergonomi

Hvis du ikke tænker på ergonomi, kan du få varige skader i længden. Det er rigtig ærgerligt at forsømme det nu, for at blive mødt med store udfordringer i fremtiden. En dårlig ryg eller en musearm kan være virkelig irriterende, og kræve lægebehandling. Sørg derfor for at skaffe dig en ergonomisk måde at sidde ved dit skrivebord så snart som muligt.