Der er ikke nogen tvivl om, at det som kvinde godt kan være svært at føle, at man kan komme ind i nogle af de brancher, der mest er domineret af mænd. Der er hos flere stor uenighed om, hvorvidt det skyldes, at kvinder holdes udenfor, eller om det skyldes, at kvinder ikke føler sig gode nok til at turde at gå ind i disse brancher.

Uanset hvad det skyldes, kan det ses, at der faktisk er nogle kvinder, der kommer ind i disse mere mandsdominerede brancher, så derfor er der også god grund til at tro, at du også kan, hvis du virkelig ønsker det og har mod på at kæmpe hårdt for at nå det.

Øv dig i at blive dygtige til alt det praktiske selv

Som kvinde har du alle muligheder for at kunne fixe de forskellige praktiske problemer, der opstår i hjemmet, på præcis samme måde som en mand har. Det er ikke sværere for en kvinde at lære at bruge noget værktøj, så derfor kan du sagtens lære at fixe de forskellige praktiske ting, der måtte være galt i hjemmet.

Det er altid en god idé først at lære om alt det forskellige værktøj, der findes, og hertil kan Handytools være en rigtig god ressource for dig, da de har rigtig godt styr på en masse inden for det at være handy.

Derudover er det vigtigt, at du begynder at øve dig på at bruge det forskellige værktøj, så du bliver bekendt med de mange forskellige anvendelsesmetoder, du kan bruge, og så du helt praktisk lærer at bruge de forskellige typer værktøj. Det er netop denne træning, der vil give dig en lektion i, at du sagtens kan gøre de samme ting som mændene omkring dig.

Ofte er mænd født med en fantastisk selvtillid, der fortæller dem, at de sagtens kan klare ting, hvor kvinder er mere forsigtige. Så prøv at tænke mere ligesom Pippi Langstrømpe, der er kendt for at sige ”Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert sagtens finde ud af”. Det vil hjælpe dig i alle aspekter af livet.

Kvinder er gode i lederstillinger

Udover at blive dygtig til at klare alle de praktiske ting med hænderne, som du har øvet dig på, er det en rigtig god idé at få erfaring som leder. Det behøver ikke være svært, og det kræver, at du igen tænker, at du sagtens kan finde ud af det.

I en virksomhed som Amrop er de eksperter i lederskab og i at komme ind og hjælpe virksomheder med at få den bedste ledelse. Her er der en hel masse at lære. Som leder er der en hel masse forskellige egenskaber, du skal besidde, blandt andet at tage rigtig meget ejerskab over en masse situationer og samtidig lede dine ansatte til sammen med dig at nå i mål. Det handler ikke om at være streng og urimelig, men snarere om at inspirere og se muligheder – noget, kvinder sagtens kan!