Hvis du står over for en fremtidig renovering af boligen, så vil du sikkert allerede nu kunne nikke genkendende til, at der er mange ting som man skal forholde sig til. Der findes utroligt mange regler for hvad man må og ikke må. Især boligsituationen under renoveringen, er noget mange glemmer at medregne i processen. Derfor kommer her nogle tips til de mest overordnede ting, som du skal huske at tænke over.

Grundig planlægning

Det første, der er vigtigt i forhold til et renoveringsprojekt, er at planlægge så meget som muligt inden opstart. Ved at planlægge og gennemtænke hele processen grundigt på forhånd, så undgår du at projektet bliver markant dyrere end først forventet. Start derfor med at lægge et budget, hvor der tages højde for alle faktorer, der involvere store udgifter. Ud over udgifter forbundet med håndværkere og materialer til selve renovering, så er der som nævnt også boligsituationen under renoveringen, der skal tages højde for.

Derefter vil det være en god ide at kontakte kommunen, for at få styr på gældende regler og eventuelle tilladelser i forhold til, hvad du må og hvad du ikke må. Det kan nemlig variere meget alt afhængigt af hvilken bolig, der er tale om, og hvilken kommune du bor i.

Gennem hele processen er det også fornuftigt og rart at have en plan for selve forløbet – altså hvad der skal ske hvornår, samt hvem der har ansvaret. Her kan det være en god ide at kontakte en person, der har erfaring med at renovere. Det kan være et familiemedlem, en bekendt eller en professionel rådgiver. Lige meget hvad, så mindsker en grundig udført planlægning af projektet, at det ikke går i stå ved uforudsete hændelser.

Design og indretning

Når der er styr på det mere praktiske, så er det også vigtigt at gøre sig tanker om designet og indretningen af den del af boligen, der skal renoveres. En god huskeregel er at renovere i husets stil, og ikke blande nymoderne løsninger med klassiske boliger. Eksempelvis vil en stor tilbygning i glas se unaturligt ud, hvis den kombineres med et gammel bindingsværkshus.

I forhold til indretningen af det nyrenoverede tiltag, så er der igen mange mulige løsninger. Hvis det er køkkenet, der skal renoveres, så er der en del løsninger, som kan gøre tilværelsen mere bekvemt. Hvis man er glad for vin, så kunne et vinkøleskab eksempelvis være en lækker tilføjelse til køkkenet. Det kunne også være et køleskab med indbygget isterning dispenser, der kunne tilføre værdi i hverdagen. Ud over de elektroniske produkter, der er at finde i et køkken, så er der også den generelle arbejdsgang, der skal gøres tanker om.

Arbejdsgangen og brugen af et rum er med andre ord noget, der skal inkorporeres i planlægningen af renoveringen. Medmindre renoveringen har til formål at udbedre deciderede fejl eller mangler, så er det trods alt hovedsageligt for at optimere rummet, så det passer bedre til netop dine behov.

Køb af bolig

Hvis du renoverer med det formål at hæve værdien af din bolig, med et fremtidigt salg for øje, så har du sikkert også planlagt at købe noget nyt. Ved bolighandel er er der også her flere ting, der er værd at tænke over. Her kan det bestemt anbefales at kontakte en boligadvokat, til at assistere dig gennem processen. Hvis du er i tvivl om hvad en boligadvokat præcist kan hjælpe dig med, så findes der heldigvis information om boligadvokater flere steder på nettet.