I dag kan du få en masse smarte gadgets til hjemmet, du sikkert ikke troede fandtes, men som kan gøre en hektisk hverdag en smule lettere. Og det bedste er, at det ikke behøver at koste dig en formue.

Noget af det som folk går mest op i nu om dage, er at have en ordentlig wi-fi-forbindelse. De fleste af os er koblet på internettet med smartphones, smartpads, computere og det udstyr, som måtte følge med. Vi bruger vores elektroniske udstyr til så mange ting i vores hverdag – alt lige fra praktiske gøremål som rejseplanlægning og bankforretninger, besvarelse af e-mails og sms i private og forretningsmæssige sammenhænge til afslappende formål som spil og casino. Mister vi vores wi-fi-forbindelse, mister vi næsten i praksis kontakten til omverdenen. Netgear Orbi er en router, som består af en hovedenhed og en mindre satellit, som tilsammen giver trådløst Triband internet på op til 370 kvadratmeter. Den koster cirka 1.000 kroner, hvilket ikke er meget for en router, som næsten kan have utallige enheder koblet til uden at miste hastighed.

Huskede du at slukke for strømmen?

Hvis du skulle udskifte alle dine stikkontakter til de nye smart-versioner, så kunne du bruge en mindre formue. I stedet kan du spare ret mange penge på at købe de såkaldte smartplugs. Smartplugs er små stikdåser, som du kan sætte i stikkontakten og via en app på din telefon styre strømmen til det apparat, som er koblet til. Er du for eksempel i tvivl om, hvorvidt du huskede at slukke for strømmen til computeren, eller om du ved en fejl slukkede for køleskabet, så kan du i bussen eller på jobbet blot gå ind via telefonen og tjekke det. I nogle tilfælde kan du endda give kommandoer som at sætte kaffen over eller tænde for brødristeren, så morgenmåltidet er klar, når du hopper ud af badet.

Måske er du typen, der altid mister dine nøgler eller din pung og forvirret løber rundt om morgenen for desperat at komme i tanke om, hvor du sidst lagde dem. Fortvivl ikke for der findes faktisk en løsning, som kan hjælpe dig. Tile Bluetooth tracker er en lille brik, som er forbundet til din telefon gennem Bluetooth, så du på den medfølgende app kan se præcist, hvor genstanden befinder sig. Tile sættes i nøglebundtet eller lægges i pungen, og når du så ikke kan finde dine ting, aktiverer du en alarm på app’en, så den indbyggede højtaler i Tile giver lyd fra sig. Og det smarte er, at du også kan gøre det omvendt, hvis du ikke kan finde din telefon.

En lille smart sag for haveejerne

Hvis du har en have, som du ikke altid har tid til at passe, er Orbit Faucet Timer lige noget for dig. Det lille kredsløb skrues på vandtilførslen for haveslangen og kan indstilles til at give dine planter præcis den mængde vand, de behøver. Herudover kan du indstille vandingstider og overvåge vejret via en app, så du ikke vander haven unødigt, når et regnvejr er på vej.