Voice-over og speak bruges til mange forskellige medier i dag. Det er ikke kun i film og spil, der skal bruges en stemme. Det kan også være et elektronisk produkt, der skal kunne afspille små lydoptagelser eller en præsentation af et produkt eller et projekt. Hvis du har en hjemmeside, kan en lydoptagelse være bedre til at forklare om dit projekt end en tekst. En stemmeoptagelse bruges også til radiospots eller til præsentationer ved events. Hvis du har et projekt, der mangler en stemme, kan det anbefales at finde en professionel speaker eller voice-over, så du får det bedste resultat.

Professionel optagelse

Hvis du har brug for en stemme til et mindre projekt, kan det være fristende at tage telefonen frem og optage sig selv. Det kan dog betale sig at få en professionel til at lave speak, hvis det skal blive et godt resultat. Udstyret er en vigtig del af lydoptagelser. Optager du på din telefon, mens du sidder i et værelse uden lydisolering, kommer der nemt baggrundsstøj eller ekko i din optagelse, og din stemme bliver ikke så klar som i en mikrofon. Hvis du få lavet en professionel optagelse, foregår det i et studie med lydteknikere, der sikrer at stemmen er klar og skarp.

Krav til gode stemmer og voice-overs

Nogle mennesker har gode telefonstemmer. De er tydelige at forstå og behagelige at høre på. Hvis du har et projekt, hvor der skal laves speak, skal det gøres med en behagelig stemme, der udtaler ordene tydeligt, så flere mennesker lytter. Hvis der er tale om at lægge stemme til en karakter i en film eller spille en rolle i radioen, kan der komme andre krav. Til en bestemt rolle behøver det ikke nødvendigvis være en behagelig stemme, men en stemme der passer til karakteren i alder og køn. Personen, der indtaler voice-over, skal kunne udtrykke karakterens personlighed kun ved hjælp af stemmen. Det kræver lidt erfaring med skuespil. De skal have en god udtale, have styr på tempoet og tonen i egen stemme og skal kunne ændre den, når det kræves.

Speak

https://speakstudiet.dk/ kan du finde den rigtige stemme til dit projekt. Du kan se en liste med udvalget af stemmer og kan nemt høre en lille prøveoptagelse fra hver. Du kan også sortere efter hvilken alder eller hvilket køn, du har brug for til at lave speak. Der står desuden hvilken prisklasse, de forskellige stemmer er i. Når du har fundet den rigtige stemme, skal du bare vælge, hvilket medie du skal bruge optagelsen til og hvor mange ord, der skal indtales. Når du har valgt, kan du se, hvad opgaven kommer til at koste og indsende din forespørgsel. Derefter får du hurtigt svar på, om den valgte stemme kan klare opgaven til prisen. Når opgaven er udført, får du en lydfil, der passer til det medie, du skal bruge lyden til. Det er nemt, og du kan være sikker på, at optagelsen er lavet i god kvalitet.